+45 52 60 63 10
foto@friedvive.dk

Covid-19

Retningslinjer for Covid-19

Opdateret den 29. januar 2021

Fotografer må holde åbent, så længe der kan sikres nødvendig afstand.

Det vil altså stadig være muligt at få taget langt de fleste billeder, da jeg arbejder “on location”. Dog vil det være en vurdering fra sag til sag om det kan lade sig gøre. Du er derfor velkommen til at kontakte mig, for at høre nærmere.

I alle tilfælde gælder følgende:

  • Ved indendørs fotografering skal mundbind bæres af fotograf og kunde, til alle er på plads. Herefter kan det lægges, hvis der er korrekt afstand.

  • Ved gruppefotografering på offentlig område vil der max kunne være 4 personer. I privat regi vil det være en vurderingssag om der er plads nok, men kun fotografering af folk der til daglig har nær kontakt

  • Er du syg, skal afbud ske hurtigst muligt. Det vil da være muligt at finde en ny dato, uden beregning. Dette er muligt én gang.

  • Er det ikke muligt at overholde retningslinjerne, kan jeg afbryde samarbejdet med det samme. I dette tilfælde refunderes betalingen ikke.

“Mail af 5. januar 2021

Kravet om at holde liberale serviceerhverv lukket omfatter udelukkende de erhverv som enten leverer en ydelse der indebærer tæt fysisk kontakt eller som eksplicit er nævnt i bekendtgørelsen (tatovør-, piercing-, spa-, kropspleje-, skønheds- og massageklinikker, frisører samt solarier).

Så længe den ydelse der leveres af en portrætfotograf ikke indebærer tæt fysisk kontakt, vil de derfor ikke være omfattet af kravet om at holde lukket. Det samme gør sig gældende for øvrige fotografer, fx reklamefotografer. Det vil være en konkret vurdering om ydelsen indebærer tæt kontakt.
Det skal dog bemærkes, at hvis fotografer råder over en butik, eksempelvis til salg af fotoudstyr, skal denne holdes lukket. Der er dog mulighed for click-and-collect på samme måde som øvrige udvalgsvarebutikker.
Med venlig hilsen
ERHVERVSMINISTERIET
ESBEN HOLMBERG JENSEN (EM-DEP)
Fuldmægtig
Område 4
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K”